Pentru a face ecranul de blocare iOS 10 mai sigur

Ecranul de blocare a fost complet renovat pe iOS 10, permițându-vă să vedeți toate notificările, mesajele, evenimentele și memento-urile fără a fi nevoie să deblocați iPhone sau iPad. Problema acestei practici este că oricine își ridică dispozitivul are, de asemenea, acces la aceste informații și poate interacționa cu acestea fără prea multe dificultăți. Din fericire, puteți modifica unele setări pentru a face totul mai sigur și mai privat. Puteți consulta sfaturile noastre de top despre subiectul de mai jos!

Dezactivați previzualizarea mesajelor

O modalitate bună de a vă păstra confidențialitatea este prin dezactivarea previzualizărilor de mesaje care apar pe ecranul de blocare. Aceste previzualizări vă permit să citiți unele dintre mesajele care vă sunt trimise în diferite aplicații de chat, cum ar fi iMessage, Facebook Messenger sau WhatsApp, de exemplu.

Pentru a le dezactiva, va trebui să jucați cu fiecare aplicație specifică. În cazul Facebook Messenger și WhatsApp, pentru a numi câteva dintre cele mai populare, aceste opțiuni pot fi găsite cu ușurință în setările dvs.

În general, va trebui să deschideți setările și să căutați opțiunea „previzualizare mesaj” sau „previzualizare notificare”. Cu acest lucru, doar dezactivează-le atunci când nu vrei să le vadă nimeni.

Dezactivați notificările

Dacă doriți, puteți face o muncă puțin mai mică, oprind notificările generale pentru aplicațiile dvs. În acest fel, nu va trebui să dezactivați previzualizările de notificare individual, ori de câte ori cineva nu dorește să vă citească mesajele.

Pentru a facilita lucrurile, accesați „Setări” și faceți clic pe „Cod” (sau „atingeți ID și cod”). Veți vedea câteva opțiuni în fila „Permite accesul atunci când este blocat”.

Faceți clic pe „Vizualizări notificări” pentru a dezactiva funcția și a preveni apariția notificărilor pe ecranul de blocare. Puteți activa această opțiune în orice moment revenind la acest meniu.

Dezactivați widget-urile

Widgeturile care apar pe ecranul de blocare pot fi, de asemenea, dezvăluitoare, în special despre conținutul programului de sarcini sau mementouri personale. Pentru a dezactiva această funcție, accesați același meniu ca subiectul anterior și faceți clic pe opțiunea „Previzualizare pentru astăzi”.

De asemenea, puteți reactiva opțiunea în orice moment, revenind la acest meniu pentru a face acest lucru. Desigur, vă recomandăm să faceți acest lucru atunci când sunteți sigur că nimeni nu vă va lua dispozitivul fără permisiune.

Ți-au plăcut aceste sfaturi de pe iOS 10?

Ați putea lua sfaturile noastre pentru a face ecranul de blocare mai sigur pe iOS 10? Asigurați-vă că lăsați comentariul dvs. spunându-ne ce părere aveți sau dacă aveți întrebări!

Articole Interesante